Wie ben ik?

Leuk dat je meer over mij wilt weten!

Mijn naam is Ursula Hopman, geboren in 1979 in Naarden. Naast echtgenote van Floris ben ik moeder van 3 kinderen, met ieder zo hun eigen temperament en gevoeligheid. 

Ik ben opgegroeid in een dorpje in Gooi- en Vechtstreek. Vanaf ongeveer mijn 12e heb ik in Almere gewoond en na een paar omzwervingen (in Noord-Limburg) woon ik weer in een dorp, dichtbij mijn roots.

Als kind was ik een gevoelig meisje, met een intense binnenwereld. Ik kon helemaal verdwalen in mijn gedachten, was veel bezig met schrijven en muziek en ook was ik graag in de natuur. Vooral het strand had een magische aantrekkingskracht op mij.

Ik kon en kan nog steeds goed observeren. Ik sta in een grote groep het liefst aan de zijlijn, om te beschouwen, zien wat er gebeurt, voelen welke stemming er hangt. Ik ben nog altijd sfeergevoelig en voel het aan als er iets in de lucht hangt, wat onbesproken is. Dat dit hoog-sensitiviteit (hoog gevoeligheid) genoemd wordt, heb ik pas ontdekt toen ik ver in de twintig was.

 

Hierdoor weet je wel wat je aan me hebt. Ik ben authentiek. Bij mij geen mooie praatjes met valse beloftes. Ik ben in mijn contact eerlijk en oprecht en beschik over een hoge mate van empathie én zelfreflectie. Deze eigenschappen zet ik graag in tijdens het traject met jou.

 

Ervaring

Ik heb ruim tien jaar ervaring als verpleegkundige, onder andere in een verpleeghuis, de thuiszorg en op de hartbewaking van een academisch ziekenhuis. Het is een dynamische wereld, die veel verantwoordelijkheid vraagt. 

Door fysieke problemen kon ik niet langer 'aan het bed staan.' Ik maakte toen de overstap naar een staffunctie binnen kwaliteitszorg, eerst in het ziekenhuis, later bij het Leger des Heils. Het contact met de praktijk, daar waar de zorg wordt verleend, bleef ik daarin het belangrijkste vinden en ik ontdekte dat daar ook mijn kracht ligt.

Ik besefte mij op een gegeven moment dat ik het gelukkigst ben wanneer ik één op één mensen kan begeleiden naar zelfontplooiing. Ik ben in mijn element als ik door middel van diepgaandere gesprekken tot de kern van een probleem kan komen, zodat er ruimte ontstaat voor groei. Het hoe en waarom mensen doen wat ze doen, intrigeert mij enorm, vooral omdat er (bijna) altijd een goede intentie zit achter het gedrag van mensen.

Ik ben de opleiding tot Psychosociaal Counselor, via Psychodidact, gaan volgen. Ik deed hiermee enorm veel kennis op en leerde ook mezelf nóg beter kennen.

Mijn stage deed ik bij Vluchtelingenwerk, als maatschappelijk begeleider van statushouders. Een enorm leerzame ervaring.

In 2022 behaalde ik mijn diploma hiervoor. En nu ben ik dan mijn eigen praktijk gestart.

Als ik niet aan het werk ben of met het reilen en zeilen van ons gezin bezig ben, verblijf ik graag in de natuur. De bossen zijn hier vlakbij en soms rijden we naar het strand, waar ieder van ons gezin in zijn element is.

Daarnaast houd ik erg van muziek; ik heb een brede muzieksmaak en vind het heerlijk om daar ongestoord naar te kunnen luisteren. 

Naast, of misschien wel boven dit alles speelt het christelijk geloof een belangrijke rol in mijn leven.

Dit wil ik uitdragen naar anderen. Niet door mensen mijn geloof op te dringen, maar wél door naar anderen om te kijken en ieder mens als een uniek individu te beschouwen, met zijn eigen kijk op het leven.

Mijn persoonlijke leven heeft ook een aantal hobbels gekend, die ik als enorm leerzaam heb ervaren. Daarin paste ik ook een flinke dosis zelfreflectie toe. Leren doe je je hele leven...

Mijn opgedane kennis door mijn opleidingen, gecombineerd met mijn levenservaring, vormen samen de benodigde tools om jou te kunnen begeleiden.