In 4 maanden van een onzekere start naar herstel van vertrouwen

Herken je dit?

 

Sinds je thuis bent met jouw te vroeg geboren kindje, loop je tegen meerdere dingen aan.

Zo merk je dat jouw omgeving jou niet begrijpt als jij je zorgen maak over je kindje. "Alles is nu toch weer goed, nu hij thuis is?"

Ze vinden dat je blij moet zijn dat alles nu weer 'goed' is met je kindje. Ze snappen niet dat het voor jou niet zo vanzelfsprekend is, want je moet nog regelmatig terug naar het ziekenhuis voor controles en je kindje heeft soms echt last van zijn longetjes. Misschien gebruikt je kindje nog sondevoeding of zuurstof thuis en is het lastig om dat af te bouwen. Dus nee, niet alles is al goed! Misschien komt het ook niet allemaal goed. En dat is verdraaid lastig om te accepteren. 

Het maakt dat je je eenzaam voelt.

 

Je hebt niet lekker kunnen genieten van een fijne kraamweek, maar je bent (halsoverkop) in het ziekenhuis bevallen, met een dozijn aan artsen en verpleegkundigen om je heen!

Vervolgens ben je in een spannende en onzekere periode terecht gekomen, met jouw kindje in de couveuse. Tuurlijk, het buidelen was heel fijn, maar het was ook een zenuwslopende periode, waarin er de ene keer goed nieuws was, maar een uur later kon het zomaar ineens anders zijn. Je droomt er soms over en je kunt slecht in slaap komen. En alles wat er gebeurd is zie je soms als een slechte film voor je afgespeeld worden. Steeds maar weer opnieuw. Om gek van te worden!


En nu ben je al een tijdje thuis en merk je pas hoe moe je bent.

En die enorme onzekerheid helpt je ook niet om te kunnen genieten van je kindje.

 

Iedere keer weer ben je bang dat hij stopt met ademen, want thuis heb je geen monitor om te zien dat zijn waarden dalen. Ook al wéét je dat jouw kanjer het nu prima zelf kan, toch durf je hem daarom bijna niet alleen te laten als hij slaapt. Daarom slaap je slecht, omdat je hem eigenlijk in de gaten wil blijven houden. Hierdoor ben je overdag moe en futloos en eigenlijk tot weinig in staat. Je kán niet meer!

 

 • Je hebt last van schuldgevoelens, want: Wat als ik wél naar mijn lichaam had geluisterd? Dan was dit allemaal niet gebeurd. Ook al hebben ze in het ziekenhuis al honderd keer tegen je gezegd dat je hier écht niets aan kon doen, het blijft knagen. 
 • De relatie met je partner staat onder druk, omdat jullie al die tijd in overleefstand stonden. Jullie konden ook niet anders! Maar nu jullie weer thuis zijn, heb je pas écht door dat jullie uit elkaar zijn gegroeid.
 • Hierdoor kun je er nog minder voor je kindje zijn, wat weer zorgt voor schuldgevoelens, waardoor je je nog slechter voelt, enzovoort.....

Je raakt in een neerwaartse spiraal.

 

Door dit alles ga je inmiddels op de automatische piloot door met aanmodderen, omdat je denkt: 

"Als ik nu toegeef aan mijn emoties, kom ik er nooit meer uit!" 

Maar ondertussen voel je je steeds meer verdoofd en herken je jezelf niet meer.

Dit wil je niet!Dit zou je graag wél willen

 

Wat zou je graag weer zonder angst voor jouw kindje weer goed kunnen slapen, zodat je uitgerust en met voldoende energie weer de dag kunt beginnen en weer met vrienden of vriendinnen kunt afspreken!

Wat zou het fijn zijn als je deze heftige periode kunt gaan verwerken, zodat je weer vertrouwen krijgt in jezelf, je kind je en in de toekomst. Als je durft toe te geven aan jouw gevoelens of überhaupt weer leert en jezelf toestaat om te voelen!

Nog fijner is het als je samen met je partner deze periode kunt verwerken. Dat je elkaar weer vindt en weer op een lijn zit, jullie blik gericht op elkaar en op de toekomst. Dat je samen weer leert ontspannen, tijd neemt voor elkaar!

Wat verlang je ernaar om je niet meer eenzaam te voelen in jouw gevoel! Dat jouw omgeving beter begrijpt dat wat jij hebt meegemaakt, niet zomaar even aan de kant gezet kan worden. Dat je de tijd en steun nodig hebt om hiermee om te kunnen gaan.


Kortom, wil jij:

 

 • Weer leren genieten van je kindje en het moederschap?

 • Weer op één lijn komen met je partner?

 • Lekker en met zelfvertrouwen in je vel zitten, waardoor je weer kunt ontspannen?

 • De heftige ziekenhuis periode leren verwerken, zodat je weer naar de toekomst durft te kijken?

 • Begrijpen waarom je soms op een bepaalde manier reageert op situaties en daar mee leren omgaan?

 • Zodat je weer met zelfvertrouwen én met vertrouwen in je kindje optimaal kunt genieten van het ouderschap en met je blik vooruit kunt kijken naar de toekomst?Traject "Van onzekere start naar herstel van vertrouwen"

 

Ga met mij een traject aan, waarin ik jou vier maanden lang begeleid om weer met vertrouwen in jezelf en je kindje naar de toekomst te kijken en waarin ik jou help om deze periode te verwerken. 

 

Dit traject omvat:

 • Een online Verkengesprek van 30 minuten, waarin ik je alvast drie tips geef om mee aan de slag te gaan.

 

 • Zes 1 op 1 sessies in mijn praktijk, waarin we vanuit jouw pijnpunten langzaam bouwen aan herstel van vertrouwen. In jezelf, in je lichaam, in jouw kindje en in de toekomst. Daarin leer ik jou jouw pijn en angsten aan te kijken, aan te gaan en te doorvoelen, omdat ze er mogen zijn. Ik leer je begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert op gebeurtenissen en hoe je daarmee om kunt gaan.

 

 • Tussen de sessies in ontmoeten we elkaar twee keer online, waarin ruimte is voor jouw vragen of als je even een bemoediging nodig hebt.

 

 • Verder kun je altijd via WhatsApp een berichtje sturen als je ergens tegenaan loopt.

 

 • Je krijgt een dagboek waarin je zaken kwijt kunt en waarin ik oefeningen, opdrachten geef en verdiepende vragen stel. Dit dagboek neem je mee naar de sessies, zodat we met jouw notities aan de slag kunnen gaan.

 

 • Aan het eind van de zesde sessie kijken we terug. Waar stond je toen we startten en waar sta je nu?

 

 • Indien je behoefte hebt aan wat langere begeleiding bestaat altijd de mogelijkheid om (tegen betaling) extra sessies in te plannen.


Investering

Dit traject duurt vier maanden, waarin we samen met jouw pijnpunten aan de slag gaan. Hiermee investeer je in jezelf, zodat je weer kunt genieten van het ouderschap en waarin je in verbondenheid met jezelf, je kindje, je partner en je omgeving een meer ontspannen toekomst tegemoet gaat.

 

Voor *€527,- stap je in een traject, waarin je weer perspectief krijgt en échte stappen gaat maken.

 

*Ben je aanvullend verzekerd? Misschien krijg je dan een gedeelte vergoed. Meer informatie

* Betalen in drie termijnen is ook mogelijk


Waarom bij mij?

 • Omdat ik weet waar jij doorheen bent gegaan en waar je nu tegenaan loopt, want ik ben zelf moeder van een prematuur geboren zoontje;
 • Ik kan oprecht en zonder mening en oordeel naar je luisteren;
 • Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en hoe je dit kunt en wilt bereiken;
 • Ik help je om weer vertrouwen te krijgen in jouw lichaam, waardoor je weer in contact komt met jezelf;
 • Ik leer je om uit te spreken wat je diep van binnen ervaart, zodat er ruimte komt voor herstel;
 • Ik kan jou en je partner helpen om weer naar elkaar toe te groeien, omdat je leert om jezelf naar de ander uit te spreken;
 • Ik ben opgeleid als professioneel psychosociaal therapeut.

 

Perspectief

Na dit traject ben je in staat om met meer vertrouwen in jezelf, je lijf en je kindje te herstellen van deze heftige periode, zodat je weer lekker in je vel zit en met meer en energie naar de toekomst durft te kijken. Je kunt weer écht genieten van het ouderschap!

Klinkt als een fijn perspectief, toch?