Wist je dat....?

Gepubliceerd op 7 februari 2023 om 15:00

....Positiviteit energie oplevert?

Benader jij een probleem of vraagstuk, of een project waar je mee bezig bent meestal vanuit het idee dat er alleen maar zaken mis kunnen gaan?

"Stel nou dat..."

"Ja, maar wat als..."

 

Of wie weet hoef je dat zelf niet eens te doen, omdat je in jouw omgeving vooral criticasters hebt zitten. Je weet wel, van die mensen die jouw nieuwe ideeën aanhoren en zeggen: "Ja, maar heb je wel gedacht aan…."

Of: "Nou, in deze onzekere tijd weet ik niet of het wel verstandig is om….. "

Mensen die vooral de beren op de weg zien, benaderen iets vaak vanuit het perspectief dat jouw plan of idee gedoemd is te mislukken.

 

Probeer het maar eens uit:

Opdracht 1.

Benader een idee eerst met de "zwarte" bril op: Wat kan ik doen om mijn idee volledig te laten mislukken? Wat moet ik daarvoor doen? Of laten? Hoe kan ik de boel saboteren? Schrijf alles eens voor jezelf op en merk wat het met je doet.

Hoe voelt dat? Krijg je nog zin om jouw idee uit te voeren?

 

Opdracht 2.:

Stel nou dat je jouw idee eens vanaf deze kant bekijkt: "Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat mijn idee/project/vul maar in, gaat slagen? Welk aandeel heb ik daar zelf in? Wat ga ik doen? En hoe? Wat heb ik daarvoor nodig? Welke kwaliteiten bezit ik?"

Schrijf dat ook eens voor jezelf op.

Wat gebeurt er nu met je? Voelt dat beter? Ja toch?

 

Een idee, wat voor idee dan ook, van de positieve kant benaderen, zorgt al gauw voor een positieve vibe.

Je uitgangspunt is namelijk dat het je gaat lukken, waardoor je op een hele andere manier naar de 'beren op de weg' gaat kijken. Die beren worden namelijk uitdagingen die jij het hoofd gaat bieden.

En daar krijg je energie van! De positieve psychologie houdt zich hier mee bezig.

 

Ik daag je uit om het de komende maand eens te proberen. Ik ben heel benieuwd. Laat je het weten? Plaats dan een reactie onder aan deze pagina.

Wil je er eens over doorpraten? Neem gerust contact op!

 

*Positeve Psychologie is een stroming die zich richt op dingen die goed gaan of dingen die iemand kunnen helpen om te groeien, in plaats van te kijken naar klachten.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.