In 4 maanden van een onzekere start naar herstel van vertrouwen

Herken je dit?

 

Sinds je thuis bent met jouw te vroeg geboren kindje, loop je tegen dingen aan. Zo merk je dat jouw omgeving jou niet begrijpt als jij je zorgen maak over je kindje. "Alles is nu toch weer goed, nu hij thuis is?"

Maar dat is helemaal niet zo. 

 

Iedere keer weer ben je bang dat hij stopt met ademen, want thuis heb je geen monitor om te zien dat zijn waarden dalen. Ook al wéét je dat jouw kanjer het nu prima zelf kan, toch durf je hem daarom bijna niet alleen te laten als hij slaapt.

's Nachts slaap je ook slecht, omdat je hem eigenlijk in de gaten wil blijven houden. Hierdoor ben je overdag moe en futloos en eigenlijk tot weinig in staat. En dat breekt je uiteindelijk op, waardoor je misschien oververmoeid raakt.

 

Je denkt vaak terug aan de periode in het ziekenhuis, de bevalling, de spanning, de onzekerheid die er was toen jouw kindje in de couveuse lag. Je droomt er soms over, kan slecht in slaap komen en alles wat er gebeurd is zie je als een film voor je afspelen. Maar toch ga je op de automatische piloot door met aanmodderen, omdat je denkt als ik nu toegeef aan mijn emoties, kom ik er nooit meer uit!

 

Je voelt je eenzaam, omdat jouw omgeving niet begrijpt wat je hebt doorgemaakt en vindt dat je blij moet zijn dat alles nu weer 'goed' is met je kindje. Ze snappen niet dat het voor jou niet zo vanzelfsprekend is, want je moet nog regelmatig terug naar het ziekenhuis voor controles en je kindje heeft soms echt last van zijn longetjes. Misschien gebruikt je kindje nog sondevoeding of zuurstof thuis en is het lastig om dat af te bouwen. Dus nee, niet alles is al goed! Misschien komt het ook niet allemaal goed. En dat is verdraaid lastig om te accepteren. 

 

De relatie met je partner staat onder druk, omdat jullie al die tijd in overleefstand stonden, je elkaar bijna niet zagen omdat jullie alleen maar afwisselend in het ziekenhuis waren. Nu jullie weer thuis zijn, merk je pas dat jullie uit elkaar zijn gegroeid.


Dit zou je graag willen

 

Wat zou je graag weer zonder angst voor jouw kindje weer goed kunnen slapen, zodat je uitgerust en met voldoende energie weer de dag kunt beginnen en weer met vrienden of vriendinnen kunt afspreken!

Wat zou het fijn zijn als je deze heftige periode kunt gaan verwerken, zodat je weer vertrouwen krijgt in jezelf, je kind je en in de toekomst. Als je durft toe te geven aan jouw gevoelens of überhaupt weer leert en jezelf toestaat om te voelen!

Nog fijner is het als je samen met je partner deze periode kunt verwerken. Dat je elkaar weer vindt en weer op een lijn zit, jullie blik gericht op elkaar en op de toekomst. Dat je samen weer leert ontspannen, tijd neemt voor elkaar!

Wat verlang je ernaar om je niet meer eenzaam te voelen in jouw gevoel! Dat jouw omgeving beter begrijpt dat wat jij hebt meegemaakt, niet zomaar even aan de kant gezet kan worden. Dat je de tijd en steun nodig hebt om hiermee om te kunnen gaan.


Kortom, wil jij:

 • Weer leren genieten van je kindje en het moederschap
 • Weer op één lijn komen met je partner
 • Lekker en met zelfvertrouwen in je vel zitten
 • De heftige ziekenhuis periode leren verwerken
 • Begrijpen waarom je soms op een bepaalde manier reageert op situaties

 

Zodat je weer met zelfvertrouwen én met vertrouwen in je kindje optimaal kunt genieten van het ouderschap en met je blik vooruit kunt kijken naar de toekomst?


Traject "Van onzekere start naar herstel van vertrouwen"

in verbondenheid naar de toekomst met je premature kindje

 

Ga met mij een traject aan, waarin ik jou vier maanden lang begeleid om weer met vertrouwen in jezelf en je kindje naar de toekomst te kijken en waarin ik jou help om deze periode te verwerken. 

 

Dit traject omvat:

 • Een online Verkengesprek van 30 minuten, waarin ik je alvast drie tips geef om mee aan de slag te gaan.

 

 • Zes 1 op 1 sessies in mijn praktijk, waarin we vanuit jouw pijnpunten langzaam bouwen aan herstel van vertrouwen. In jezelf, in je lichaam, in jouw kindje en in de toekomst. Daarin leer ik jou jouw pijn en angsten aan te kijken, aan te gaan en te doorvoelen, omdat ze er mogen zijn. Ik leer je begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert op gebeurtenissen en hoe je daarmee om kunt gaan.

 

 • Tussen de sessies in ontmoeten we elkaar twee keer online, waarin ruimte is voor jouw vragen of als je even een bemoediging nodig hebt.

 

 • Verder kun je altijd via WhatsApp een berichtje sturen als je ergens tegenaan loopt.

 

 • Je krijgt een dagboek waarin je zaken kwijt kunt en waarin ik oefeningen, opdrachten geef en verdiepende vragen stel. Dit dagboek neem je mee naar de sessies, zodat we met jouw notities aan de slag kunnen gaan.

 

 • Aan het eind van de zesde sessie kijken we terug. Waar stond je toen we startten en waar sta je nu?

 

 • Indien je behoefte hebt aan wat langere begeleiding bestaat altijd de mogelijkheid om (tegen betaling) extra sessies in te plannen.

Investering

Dit traject duurt vier maanden, waarin we samen met jouw pijnpunten aan de slag gaan. Hiermee investeer je in jezelf, zodat je weer kunt genieten van het ouderschap en waarin je in verbondenheid met jezelf, je kindje, je partner en je omgeving een meer ontspannen toekomst tegemoet gaat.

 

Voor *€524,- stap je in een traject, waarin je weer perspectief krijgt en échte stappen gaat maken.

 

*Ben je aanvullend verzekerd? Misschien krijg je dan een gedeelte vergoed. Meer informatie


Waarom bij mij?

 • Omdat ik weet waar jij doorheen bent gegaan en waar je nu tegenaan loopt, want ik ben zelf moeder van een prematuur geboren zoontje;
 • Ik kan oprecht en zonder mening en oordeel naar je luisteren;
 • Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en hoe je dit kunt en wilt bereiken;
 • Ik help je om weer vertrouwen te krijgen in jouw lichaam, waardoor je weer in contact komt met jezelf;
 • Ik leer je om uit te spreken wat je diep van binnen ervaart, zodat er ruimte komt voor herstel;
 • Ik kan jou en je partner helpen om weer naar elkaar toe te groeien, omdat je leert om jezelf naar de ander uit te spreken;
 • Ik ben opgeleid als professioneel psychosociaal therapeut.

 

Perspectief

Na dit traject ben je in staat om met meer vertrouwen in jezelf, je lijf en je kindje te herstellen van deze heftige periode, zodat je weer lekker in je vel zit en met meer en energie naar de toekomst durft te kijken.

Klinkt als een fijn perspectief, toch?